onsdag 21 november 2012

Tjugoandra november tvåtusentolv

Om mindre än tio timmar är jag äntligen påväg hem till Sverige igen, ÄNTLIGEN! Saknar alla där hemma jätte mycket, ska bli så otroligt skönt att få komma hem.

Men först ska jag till skolan en runda, hoppas att vi får sluta lite tidigare idag (a)


tisdag 20 november 2012

Tjugonde november tvåtusentolv

Igår blev det lite hastigt bestämt att vi skulle på bio. De hade gratis biljetter här på elevhemmet och de var någon som hade avbokat och jag hade inget för mig så jag hängde på. Vi såg hope springs, ganska rolig faktiskt. Det handlar om ett äldre par som går i parterapi. 

Idag har jag massa planerat. Jag vaknade redan vid sex och då cyklade jag ner till gymmet och tränade en runda. Nu har jag precis hjälpt Alexander att byta rum och snart ska jag iväg till Viborgs teater och fota, tror de kan bli ganska feta bilder. Därefter ska jag till banken och hör varför de har tagit så lång tid med mitt bankkort. Över en månad sedan jag skickade in papperna. Sedan ska jag fixa några ärende inne i stan och ikväll är det danska kurs. Men det är skönt att har mycket att göra för då går tiden fortare:)


söndag 18 november 2012

Artonde november tvåtusentolv

Godmorgon, pigga och vakna? Det är jag i alla fall, har precis varit och tränat och nu sitter jag här, hade snart tänkt gå ner och äta. Igår vaknade jag redan vid sju och låg hungrig fram till klockan tio då frukosten normalt öppnar men igår när jag kom ner visar det sig att det är öppet hus så frukosten var mellan sju och åtta. Den informationen hade ju inte varit fel och få reda på, de var mest irriterande eftersom att jag låg vaken och hungrig då!

Jag lämnade in min cykel nere i cykelaffären igår, är stamkund där nu.. Han skrattade bara åt mig när jag berättade vad som hänt, och så var han snäll och lånade ut en cykel till mig som jag kunde använda i helgen:)

Nu har jag bara fyra skoldagar kvar innan jag får åka hem, saknar alla där hemma sjukt mycket nu, speciellt familjen. Idag är det fem veckor sedan jag såg dem senast, har aldrig varit iväg från dem så länge. Och så längtar jag efter maten. Visst jag ska inte klaga för vi har bra mat här nere, men ni ska bara veta vad man uppskattar vanlig svensk hemlagad husmanskost när man lever på skolmat hela dagarna.


fredag 16 november 2012

Sextonde november tvåtusentolv

Jag hade kanske inte den bästa starten på dagen för när jag kom ut och skulle låsa upp min cykel i morse så var de punkar på däcket så jag fick gå till skolan.. I skolan hade vi photoshop och de vi håller på med just nu är inte jätte intressant direkt, och även om vi slutade redan tolv kändes de fyra timmarna som en hel evighet.

Efter skolan var Alexander och Jesper gulliga och hjälpte mig att byta däcket på min cykel, men de var lättare sagt än gjort. Vi klippte i sönder däcket, fick banka ut ventilen med våld och när vi ska sätta på de nya däcket är det såklart inte samma ventiler i Sverige och Danmark (!!!) Ventilerna är mycket större i Sverige så vi fick helt enkelt göra hålet i ramen större och efter många om och men lyckades vi. Men problemen är inte slut där, för vi höll på säkert en tre kvart med att kränga på däcket när vi kom på att vi gjorde på fel sätt och därefter tog det max två minuter. Men man ska inte ropa hej förens man kommit över bäcken, för nu ikväll när jag skulle pumpa däcket så gick det såklart inte, för att vi lyckats att ta sönder slangen (!!) Och eftersom att vi har gjort ventilhålet mycket större så kan jag inte köpa en dansk slang utan jag måste köpa en svensk, lyckat EMY!


onsdag 14 november 2012

Fjortonde november tvåtusentolv

Just nu tror jag nog att jag är den enda som inte kolla på fotbollen, går man in på facebook har ALLA uppdaterat om matchen och om att Zlatan är deras gud, osv. hehe. Själv har jag precis varit ute och fotat, sjukt kallt men de blev feta bilder!

Idag hade vi hjärt- och lungräddning i skolan och vi hade precis kollat på en film där en kille får hjärtstopp och hur man ska gå tillväga då, när en kille i klassen bara trillar ihop och det blir lite smått kaos (det var inget allvarligt, han svimmade bara) Det är lite typiskt bara för att förra veckan hade de precis pratat om brandvarnare när tjuvlarmet går igång! Haha

En av bilderna jag tog nu ikväll

tisdag 13 november 2012

Trettonde november tvåtusentolv

Vår lärare har varit sjuk både igår och idag så det är lite segt här nu, är klar med alla uppgifterna och vet inte riktigt vad jag ska hitta på nu. Att cykla hem låter väldigt lockande men jag får väl stanna en liten stund till och se vad som händer. Jag fick föresten mejl av DSB igår där de skrev att jag kommer få reseersättning för resan tillbaka hit till Viborg för tre veckor sedan. Tåget var bara en halvtimme sent så jag kommer få 25% av vad resan kostade, men det är alltid något:)

Vi håller på med photoshop i skolan och en utav dagens uppgifter var denna, vi skulle lata upp olika bilder på internett och sedan klippa och klistra ihop dem till en figur. Min fantasi var inte riktigt på topp idag, min bild blev så sjukt ful! Hahaha..


måndag 12 november 2012

Tolfte november tvåtusenelva

Idag fyller Josefine 20 år så vi svenskar var inne och sjöng för henne i morse. Och nu ikväll har vi varit på Jensens Bøfhus och ätit. Dit kommer jag gå fler gånger, sjukt god mat hade dem. Efter vi ätit gick vi till en Bodega och satt och pratade i flera timmar, väldigt trevligt måste jag säga.


söndag 11 november 2012

Elfte November Tvåtusentlv

Här har det minsann varit tyst och mest beror det på att jag har haft finbesök här i helgen. Jag mötte upp Daniel på tågstationen i torsdags, vi gick hem hit och svirade om till en utekväll i Viborg. Det blev en väldigt lyckad och trevlig kväll. Annars har helgen bestått utav långa promenader genom Viborg, där jag visat de lilla jag själv sett av Viborg, vi har kollat film, spenderat timmar vid brunchen (som vi alltid gör) och pratat om allt och inget. Det har varit en toppen helg och de var tråkigt att vinka av Daniel idag, men jag jag kommer hem till Sverige om mindre än två veckor så de ska bli skönt!

Efter att jag vinkat av Daniel gick jag och tränade en runda och när jag kom tillbaka till elevhemmet igen så hängde jag med Hannes på en fotorunda. Vi cyklade ner till sjön, sen in till stan och avslutade vid sjukhuset. Vi var iväg i nästan tre timmar, men de har varit så fint väder idag så de var skoj:) Jag hoppas ni också har haft en trevlig helg.

Får inte glöma att det är farsdag idag, Grattis till världens bästa pappa på fars-dag 

En bild på mig och Daniel från helgen
Några bilder på Viborg som är taget ifrån 13:e våningen från sjukhuset

torsdag 8 november 2012

Åttonde november tvåtusentolv

Just nu sitter jag i skolan och gör ingenting, jag är redan färdig med alla uppgifter så jag hoppas att jag får gå hem snart. Det finns inte så mycket att göra här. Ikväll kommer älskling hit och det kommer bli en underbar helg. Ska försöka visa han de lilla jag sett av Viborg:)

Bjuder på tre bilder som Elin fotade igår

onsdag 7 november 2012

Sjunde november tvåtusentolv

Ännu en dag som har spenderats i studion. Idag fick vi lära oss de att fota ideal porträttet (bilden till vänster) och sedan en egen ljussättning (bilden till höger). Nu efteråt ser jag att båda bilderna blev ganska lika trots att ljussättningen var helt olika. Annars har jag inte så mycket att berätta för er idag, nu ska jag i alla fall dejta kudden, natti natti. 



tisdag 6 november 2012

Sjätte november tvåtusentolv

Jag har nog levt lite i förnekelse och låtsas att det inte redan är November. Herregud, jag måste vara riktigt gammal, för tiden går så himla snabbt. Idag har jag varit i skolan, skönt att inte ligga hemma hela dagarna. Jag har varit ledig sedan i onsdags, för vi jobbar i studion och det vinns inte plats till alla, så istället har vi fått tre uppgifter att göra hemifrån istället. Igår klättrade jag nästan på väggarna, finns inget att göra för alla är i skolan, det regnade ute, jag var klar med alla fotouppgifterna och jag hade redan kollat på ett ex antal filmer. Men jag överlevde och idag var det skönt att komma till skolan igen.
Idag har vi fotat porträttfoto i studion, vi har fått lära oss kort ljus, högt ljus, kontur ljus och brett ljus. Kanske inte världens roligaste och mest avancerade ljussättningar, men man lära sig de.

Här bjuder jag på en på mig som Elin tog under dagens lektion, jag blir verkligen aldrig bra på bild. Denna bilden var typ den enda som jag vågar visa utan att skämmas allt för mycket. 


söndag 4 november 2012

Fjärde november tvåtusentolv

Här kommer lite bilder ifrån i fredags
Eftersom jag inte själv tog några bilder har jag snott några ifrån Elin

Fjärde november tvåtusentolv

Idag saknar jag min familj mer än jag någonsin gjort förut. Jag har världens bästa familj som verkligen bryr sig om varandra, som alltid finns där och stöttar varann genom allt. Min föräldrar och syskon har alltid funnits där för mig i vått och torrt. Att vinka hejdå till sin familj är det absolut jobbigaste jag gjort. Att inte få träffa dem på sex veckor är på tok för lång tid. Men nu är det bara nitton dagar kvar, nitton dagar kvar tills jag får krama om er alla igen, gud vad jag längtar. Älskar er <3


fredag 2 november 2012

Taggar utgång :)



Andre november tvåtusentolv

Är ledig även idag, eller är egentligen inte ledig för jag har fått tre uppgifter som jag ska göra, arkitektur, interiör och produkt i miljö. Jag hade mejlat kvik och jag fick lov att komma och fota hos dem, så i morse tog jag bussen till stortorget och fick riktigt feta bilder, men jag måste erkänna att de är svårt att fota produktfoto. När jag var tillbaka på elevhemmet åt jag lite och sen cyklade jag in till stan där jag mötte upp Josefine och sen tränade jag en runda. Nu ikväll har vi städat rummet och snart ska jag ner och äta. 

Senare ikväll blir det nog utgång då det är sne fest här i Danmark. Carlsberg släpper sin julöl ikväll och det är tydligen jätte stort här i Danmark som alla firar. Dessutom skulle det öppna en ny bar och där de hade fri bar och sen är det fritt inträde överallt. Så det kan nog bli trevligt:) 

Här får ni lite bilder på hur vi städar vårt rum
Och här är en före och efter bild^^

torsdag 1 november 2012

Första november tvåtusentolv

Idag är jag ledig och snart ska jag dra mig ur sängen. Planerna idag är att jag ska ut och fota arkitektfoto. Jag har hittat ett hus som ligger i utkanten av Viborg så jag ska snart försöka cykla dit. Men det är inte så jätte lockande när man tittar ut, det är kallt och blåser. 

Här är en bild som jag tog för några dagar sen, utsikten ifrån mitt fönster.