tisdag 30 oktober 2012

Trettionde oktober tvåtusentolv

Även denna dagen har spenderats i studion och idag fick vi i uppgift att fota bestick. Det var lite klurigt men ljussättningen kommer veklingen komma till användning i framtiden. Annars har jag inte så värst mycket att berätta idag, har varit och tränat nu ikväll och skypat med familjen:)


måndag 29 oktober 2012

Tjugonionde oktober tvåtusentolv

Jag har spenderat nästan hela dagen i fotostudion där vi fått prova på att fotografera vinglas. Det var väldigt skoj men ganska krångligt och det var mycket att tänka på hela tiden. Nu när jag satt och snabb redigerade bilderna ser jag att vinglaset vi fotade inte var speciellt rakt, så därför ser bilderna nedanför lite snea ut. Får försöka fixa det i skolan imorgon. 

Jag har dessutom fått mitt skolkort idag, efter en månads tjat... Sen har jag varit nere på banken och fixat ett bankkonto. Valde danska bank, så danskt de bara kunde bli. Jag ska strax ner och träna lite och sen ska jag till simhallen och fota interiör bilder, ska bli spännande:) 





söndag 28 oktober 2012

Tjugoåttonde oktober tvåtusentolv


Ställde klockan på sju och cyklade ner till sjön för att fota soluppgången. Men jag vet inte, blev inte riktigt så bra som jag hoppats på. Dessutom var de kallt och mina fötter tyckte inte om kylan, så blev ingen lång fotorunda idag.


lördag 27 oktober 2012

Tjugosjunde oktober tvåtusentolv

I morse var jag duktig och gick upp tidigt för att träna, när jag kommer ut så är det helt vitt på marken av all frost och jag skulle precis springa upp på rummet igen och hämta min kamera när jag kom på att jag lånat ut mitt minneskort.. Så det blev inga fina frost bilder:(
Efter träningen cyklade jag hem och åt brunch och sen har jag spenderat hela eftermiddagen med att titta film. Nu ikväll efter maten så gick jag och elin ut och fotade lite. Vi började med att fota i ett ödehus som ligger här i Viborg, läskigt ställe det där. Sen gick vi ner till sjön och fotade lite där. När vi nästan var klara kom det en mamma med sin son.

Mamman: Åh, är det en hund du har där?
Elin: Nej det är min fotoväska
Mamman ser förvånad ut
Mamman: Ja bara så ni vet så hade vi tänk avfyra en bomb här snart
Jag och Elin: Okej (????)
Tar våra grejer och börjar gå sakta där ifrån..
Så tände dem "bomben" som bara var en liten raket^^ hahahaha

fredag 26 oktober 2012

Tjugosjätte oktober tvåtusentolv

Skitseg dag... Jag har legat i min säng sedan jag kom hem ifrån skolan vid två innan idag. Tog en paus och gick ner och åt lite, men maten var inget att hurra för så gick upp och la mig igen. Borde lägga mig tidigt ikväll så jag orkar upp lite tidigare imorgon men jag kan ju drömma om att kuna somna ikväll..

I skolan hade vi en uppgift där vi skulle fota ett par vantar med höst tema. Så jag var ute och plockade lite blad och grenar och bilderna blev gnaksa bra. Kruxet var att jag skulle skriva ut bilderna och då skulle färgen på vantarna stämma överens med hur färgen var i verkligheten. Det är mycket svårare än vad man tror och jag fick till det efter kanske sjunde försöket^^


torsdag 25 oktober 2012

Tjugofemte oktober tvåtusentio

När jag klev utanför dörren i morse, efter att ha tagit på mig höstjacka, vinterskor, mössa och vantar så kände jag bara: fa-an. Ge mig sommar igen. Sommaren han ju knappt börja innan den slutade.. Jag vill gå med bara (gärna bruna) ben,  jag vill känna doften av sommar, se det gröna gräset och irritera mig på solen som är sådär förbaskat stark.

Hur härligt vore inte de.... Istället är det dags för höst, färglada löv och kalla vindar. Ska bli mysigt det men, tror denna hösten och vintern kommer bli awesome. Så varför inte, egentligen. 

I skolan fick vi prova olika ljussättningar med olika ljuskällor och avstånd. Inte jätte spännande kanske men sjukt bra att kunna. Egentligen vill jag bara hoppa över allt tråkiga och fota modeller i studion, men det får väl vänta lite. Nu ikväll har jag varit på danska kurs, vi hade en väldigt skön lärare idag och det var den roligaste och lärorikaste danskalektionen jag varit på.

Tjugofjärde oktober tvåtusentolv

Åh, hela dagen har varit sen och jag ska lägga mig snart. Idag har vi hart förstahjälpen i skolan, fick verkligen kämpa föra att hänga med och inte somna. Inte det enklaste när lektionen är tre timmar lång och man inte fattar vad de säger ska jag berätta för dig. Efter skolan cyklade jag och Elin runt i Viborg och gjorde klart fotouppgiften som vi har tills imorgon. Vi skulle foto ett objekt i fokus där bakgrunden är i rörelse. Vi skulle göra två varianter och så skulle vi vara kreativa. Men vi löste nog uppgiften ganska bra, har inte orkat lägga in bilderna på datorn ännu. Annars har jag inte gjort något vettigt ikväll, mest slöat. Imorgon ska vi få börja fota i studein så det ser jag verkligen fram emot.

En bild som jag tog i morse när jag cyklade till skolan

måndag 22 oktober 2012

Tjugoandra oktober tvåtusentolv

Godkväll allihopa! Brukar egentlige inte "hälsa" på er här i mina inlägg, men ikväll känner jag mig lite extra snäll, haha!  Idag har vi fått en hurtig genomgång om hur studion fungerar och lite annat som vi bör veta när vi använder studion.  Sen gick vi också igenom färgtemperatur i olika vitbalanser och sedan gjorde vi planscher av det. Jag har tre veckor, fyllda av massa planscher, framför mig och jag är sååååå taggad, eller inte.. Men vi kommer även få gå igenom studion och de vanligaste ljussättningarna i studion och det kommer bli sjukt skoj. Nu ska jag krypa ner under täcket och försöka sova, mysigt!

Bjuder på en bild som jag glömt visa er, Jag tog den när jag var hemma i Sverige för några veckor sedan.

söndag 21 oktober 2012

Tjugoförsta oktober tvåtusentolv

Sitter på tåget påväg till Viborg just nu. Hänger inte riktigt med men det verkar som om något har hänt och att vi är ganska försenade. Men det gör inget egentligen, det är skönt att jag inte har något byte och ska med något annat tåg.

Jag har haft en underbar vecka hemma i Sverige, det har gått fort men jag har hunnit med mycket. Jag har firat pappa, fotorunda med mamma, en trevlig dag med Emelie, varit sjuk och bara legat på soffan i två dagar, myst med familjen och älsklingen, varit hos tandläkaren och mycket mycket mer. Det var lite jobbigt att vinka av alla på tågstationen idag, men det kommer gå bra. Jag kommer hem igen om fem veckor och jag vet att de kommer gå jätte snabbt och jag kommer snart sitta på tåget hem till Sverige igen:)


fredag 19 oktober 2012

Nittonde oktober tvåtusentolv

Här kommer några härliga höstfoton som jag precis var ute och fotade på min lillasyster:)

torsdag 18 oktober 2012

Nittonde oktober tvåtusentolv

Här har det varit lite dött här men jag lever. Just nu sitter jag i min säng hemma i Sverige och är dunderförkyld.. Typsikt att jag ska bli sjuk nu när jag äntligen är hemma. men men..
Dock är det snart dags för mig att åka tillbaka till Danmark efter en vecka här hemma i Sverige, förutom att jag varit sjuk så har det varit otroligt skönt att vara hemma och inte behövt göra någonting.  Jag har egentligen inte så mycket att skriva så bjuder på några trevliga höstbilder istället.


tisdag 9 oktober 2012

Nionde oktober tvåtusentolv

Just nu sitter jag i min säng och fryser, har varit ute hela dagen och har inte riktigt fått upp värmen ännu. Idag har vi jobbat med en ny uppgift "porträtt i miljö". Den gick ut på att vi skulle fota fem porträtt på fem olika personer i fem olika miljöer. Kravet var att man skulle kunna se att man var vid skolan, att man skulle använda en blixt och de skulle vara en röd tråd genom alla bilderna. Jag har inte jobbat med blixt utomhus innan så därför valde jag ett ganska enkelt tema med en ganska enkel ljussättning. 
I veckan kommer vi arbeta vidare på denna uppgiften och försöka höja nivån lite, så jag hade tänkt åka lite tidigare till skolan imorgon och se om jag kan få lite inspiration på vad jag kanske kan göra:)


måndag 8 oktober 2012

Åttonde oktober tvåtusentolv

Idag har vi haft redovisat våra reportagefoton och jag fick väldigt bra kritik på mina bilder så är lite små nöjd. Annars har jag inte gjort så mycket idag. Jag vet att vi kommer få en jätte stor uppgift i veckan och det är jobbigt att bara sitta och göra ingenting ikväll när man vet att man kommer ha fullt upp imorgon, hade hälst satt igång redan ikväll men det kan jag inte. Får njuta av att vara ledig ikväll istället och lägga mig i tid så jag orkar imorgon:)

Såhär ser mitt rum ut just nu. Det är inte lätt när man har mycket tvätt och ett litet tvättställ. 



Såhär ser mitt rum ut just nu, visst är det fint?

söndag 7 oktober 2012

Sjunde oktober tvåtusentolv

Idag har jag varit duktig, eller nej jag och Elin har varit duktiga. Vi har städat hela rummet och tvättat all tvätt. Så nu ligger jag i min nybäddade säng (dock har inte sängkläderna torkat ännu, men vad gör man) i mitt nystädade rum och hade tänkt lägga mig. Men kände att jag var tvungen att uppdatera lite. Egentligen hade jag många fina bilder att visa er men eftersom att min mobil plötsligt la av igår och inte velat starta sen dess så kommer jag inte åt dem längre. Idag har jag även redigerat massa bilder och hunnit skicka iväg de flesta bilderna också. Det är skönt att inte ha det efter sig hela tiden.

Om fem dagar så har jag høstferien vilket betyder att jag kommer hem till Sverige och är hemma i en hel vecka. Det ska bli så otroligt skönt att få komma hem, ladda batterierna och framförallt få träffa alla där hemma. Just nu saknar jag er jätte mycket och nu när man vet att jag snart ska få komma hem så blir saknaden bara större och större.


torsdag 4 oktober 2012

Fjärde oktober tvåtusentolv

Idag har jag suttit framför datorn nästan hela dagen och valt ut och redigerat bilder, så var tvungen att åka iväg att träna en runda mitt på dan för att inte bli galen. Ikväll vet jag inte riktigt vad som händer, blir väll till att redigera lite fler bilder.

Här får ni några bilder ifrån gårdagens fotografering

onsdag 3 oktober 2012

Tredje oktober tvåtusentolv

Min dag började med att jag stängde av alarmet i sömnen, bra start på en lång och stressig dag. Men jag vaknade ändå hyfsat i tid, fixade mig och packade allt på mindre än 20 minuter. Sen tog jag cykeln ner till stationen, fick stanna halvvägs för att försäkra mig om att jag verkligen fått med allt. Nere på tågstationen bjöd dem på fika, väldigt trevligt faktiskt. Och efter en och en halv timme på tåget var jag framme i Holstebro. Jag hittade till och med till det kongelige teaters belletskolen helt själv.
Idag har jag fått vara med på två balett lektioner, blev riktigt impad faktiskt. Det var tjejer och killar ifrån åtta till tretton år och de var grymt duktiga! Inte så konstigt kanske när de tränar sju till åtta timmar i veckan. Det var i alla fall väldigt trevligt att få fota dem idag och jag fick många fantastiska bilder.
När jag var klar på balettskolan tog jag bussen tillbaka till Viborg, tömde minneskorten, åt lite (klockan var tre och jag hade endast ätit en risifrutti, galet!) och sen var det dax för andra fotograferingen för dagen. Denna gången skulle jag till kampsportcentret som jag inte var på i måndags. Det gick väl helt okej men jag var trött, hungrig och inte riktigt pepp. Men bilderna blev bra ändå.
Sen var det dax för dagens tredje och sista fotografering, Julie Abels dansestudie, Denna fotograferingen gick också bra men jag var fortfarande hungrig och trött så när vi cyklade hem var jag tvungen att köpa med mig lite mat hem.
Nu ikväll har jag kollat igenom hälften av belett bilderna och av 500 bilder så har jag valt ut 60, en bit på vägen i alla fall.

Här får ni ett litet smakprov, det kommer fler bilder imorgon

tisdag 2 oktober 2012

Andre oktober tvåtusentolv

Jag är nog världens mest intresanta människa idag.

Eller inte.

Jag har spenderat halva dagen i sängen kollandes på grey's anatomy, sjukt bra serie faktiskt. Sen cyklade jag ner till tågstationen en runda för att kolla in ett ställe där jag kanske skulle vilja göra en fotografering någon dag, men det var för mycket folk där idag så kom inte till riktigt. Så min dag har med andra ord varit ganska trist..

Imorgon där emot kommer vara tvärt emot min dag idag. Jag har redan ställt klockan på 04.30, mitt tåg mot holstebro går strax efter sex och jag måste vara där i tid för att kunna lösa ut min tåg biljett. Jag ska till Det kongelige teaters belletskolen som ska vara Danmarks bästa balettskola. Så det ska bli riktigt spännande och jag börjar bli lite nervös. När jag kommer tillbaka till Viborg igen ska jag till de kampsportscntret som jag skulle varit på igår, bättre lycka denna gången? hehe och efter det ska jag även föröka hinna med att fota på julie abels dansestudie som är en dansskola här i Viborg. Det kommer bli en lååång men förhoppningsvis sjukt rolig dag. Jag har laddat upp med massa batterier, minneskort och kartor och ber till gud att allt ska gå vägen imorgon. Egentligen kan jag inte förbereda mig så mycket utan det är bara till att köra imorgon:)

Här har ni en gammal och egentligen helt opassande bild till detta inlägget. 

måndag 1 oktober 2012

Första oktober tvåtusentolv

Idag har varit en lite snurrig dag, eller nej jätte snurrig. Imorse fick jag lite panik över att jag inte hade någonstans att fota mina bilder till reportage uppgiften, så jag mejlade ut massa förfrågningar till balettskolor, dansskolor, kampsoports center osv. Fick första svaret redan efter en halvtimme och det var ifrån ett kampsports center och vi bestämde att jag skulle komma redan idag. Dessutom bestämde jag även att jag skulle till Dansestudiet i Århus på torsdag och nu ikväll blev det bestämt att jag ska fota på det kongelige teaters balletskole på onsdag. Så från att ha inget har jag nu fullbokat, men jag klagar inte.

Men, jag skulle ju fota kampsports centret nu ikväll och de gick ju kanske inte riktigt som planerat. Jag hade varit duktig och skrivit ut karta så jag skulle hitta och var ute i god tid. Men när jag väl kom fram så fanns det inget kampsport center där. Fick lite panik och ringde Elin så fick hon guida mig genom Viborg till rätt adress. Men när jag väl kom fram så visade det sig att de var inte rätt kampsports center. Men de ville gärna att jag skulle ta bilder åt dem också så jag valde att stanna kvar där eftersom att jag redan var försenad till de andra stället och jag hade ingen aning om vart de låg dessutom. Det är sånt som bara händer mig.. haha. Men det löste sig, jag fick fatt på killen jag haft kontakt med under dagen, berättade min lilla historia och vi bokade in en ny dag. Hoppas på bättre lycka då, haha. Men bilderna blev bra och nu har jag lite att jobba med imorgon då jag är ledig.