torsdag 24 maj 2012

Nu är banne mig studenten nära

Dagarna går fort, och snart är det min tur att ta studenten. Jag längtar så jag spricker. Men jag ska även ta vara på de dagar jag har kvar i skolan! Snart ramlar jag rätt ut i vuxen livet. Jag längtar till studenten och slippa gå upp innan fem på mornarna för att ta sig till skolan. Men jag kommer sakna att träffa alla min underbara och fina vänner varje dag.

 Bilderna är tagna igår på lärarmiddagen på wild west :)

söndag 20 maj 2012

Toppen helg


Hääääärliga väder är det och jag har haft en toppen helg! Hoppas ni har det lika underbart.

onsdag 16 maj 2012


Om exakt elva dagar är det bal och hela faderittan. Och studenten närmar sig...

Om mindre 19 dagar sätts våra slutbetyg, jisses. Läskigt. Kul. Känns inte alls som att jag ska ta studenten. Att jag dessutom knappt är i skolan hjälper inte direkt heller. Går knappt tre dagar veckan, alltså känns det inte direkt som att jag går i skolan.

söndag 13 maj 2012

Konfirmations foto


Modell Tilda Johansson
Foto & Redigering Emy Johansson

Fotografering med Tilda


Tilda konfirmerades igår men då vår det så dåligt väder så idag gick vi ut och fotade istället. 
Resultatet blev grymt! Bilder kommer upp senare ikväll eller imorgon :)

Det är vår nu


Canon EOS 5D + Canon EF 24-70 f/2.8

fredag 11 maj 2012

The moon


För några dagar sedan fick jag ett sms av min pojkvän som hade lagt märke till den vackra lysande månen och jag blev sugen på att gå ut och fota lite. Den är fin, icke sant? :) Det är första gången jag fotar månen, så blev ganska nöjd. Nästa gång ska jag dra med mig stativet ut också!

Make art with fire

Canon EOS 5D + Canon EF 50mm f/1.8

lördag 5 maj 2012

▲ hos lammen ▲

Tre bilder från när vi var hos lammen i måndags! Jag gillar dem faktiskt, även om det bara var tre bilder jag plockade ur snabbt. Åh de är så söta!

fredag 4 maj 2012

Att fota porträtt



Ljuset är väldigt viktigt i porträttbilder. I en studio kan du enkelt kontrollera ljuset eftersom du kan flytta runt blixtarna så ljuset hamnar där du vill ha det. Du kan också använda flera ljuskällor som kommer från olika håll. Utomhus är det lite knepigare, men jag lovar dig - det går!Det bästa vädret att fota porträtt i är när det är tunna moln på hela himlen. Då blir ljuset mjukt samtidigt som det är mycket ljus ute. Moln hjälper dig att ta bort hårda skuggor. Är det soligt där du ska fota och det inte finns någon skuggplats i närheten kan du fotografera i motljus eller ha solen i ryggen så länge inte modellen ska titta in i kameran för då är det lätt att modellen kisar.

Väl på plats får man kolla vart ljuset faller bäst. Tänk på att ljuset varierar då och då. Kolla hur ljuset faller på modellen. Är det väldigt mörkt runt ögonen och under halsen kan du ta hjälp av en reflexskärm som reflekterar ljuset på de mörka områdena. Du kan även ta hjälp av den transparenta sidan på reflexskärmen för att skugga modellen. Den sidan fungerar som ett moln. Tänk på att ljuskällan utomhus kommer ifrån himlen. Det är omöjligt att flytta på himlen, men mycket möjligt att byta plats och kameravinkel. Har modellen ett jämt ljus i ansiktet kan du börja ta bilder.

När det gäller vinklar finns det inga gränser. Fota lite uppifrån för att få det gröna gräset eller den gråa asfalten som bakgrund samtidigt som skärpan sitter på ögonen. Har du en stor bländare kommer bakgrunden och axlarna att bli suddiga. Du kan också sitta i samma nivå som modellen för att kanske få med några grässtrån i förgrunden och lite av träd. Har du en stor bländare kan du även få snygg bokeh i bakgrunden. Hitta något i bakgrunden som ramar in modellen. Det kan vara träd som viker sig inåt mot modellen. Det hjälper till så modellen blir i fokus.

Har du svårt att välja om du ska fota i liggande eller stående format? Det traditionella sättet att fota porträtt är stående. Men det gör väl inget att fota i liggande, då blir det lite annorlunda och då vågar bryta det traditionella. Det finns inga regler inom fotografin som du måste följa! Fota snett om du känner för det.

Tänk på att Du har kontrollen över hur dina bilder blir. Var noga och våga styra modellen. Det tjänar du på i slutändan. Det är ju trots allt du som är fotografen! Utan en kamera blir det inga bilder - och utan en fotograf får man ingen kontroll över bilden.


HAPPY DAY

Det har varit en bra dag idag, det är tamejfan sommar idag!! Började med redovisning av slutprojektet i grafisk kommunikation och sen köpte vi glass och satte vi oss och började skissa på nästa uppgift ute i solen. Hur underbart är inte det? Har längtat, det kändes verkligen som sommar, riktigt mysigt och riktigt varmt, det är såhär det ska fortsätta vara till slutet på maj, myyyyys!

Det är läskigt nära nu, räknade precis efter och det är inte ens 15 skoldagar kvar innan studenten nu, och då har jag inte räknat bort lovdagar & liknande!! Dagarna går så otroligt fort, och snart är det min tur att ta studenten. Jag längtar så jag spricker. Men jag ska ta vara på de dagar jag har kvar i skolan! Snart ramlar jag rätt ut i vuxen livet.




Söta Ina ♥

Kände mig lite tvungen att lägga upp en bild som jag fotade på Ina för ett tag sedan.
Blev nöjd med många och jag skulle jätte gärna vilja fota henne igen :)